Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Konkurs: "Absolute Modern" – književni stipendistički boravak u Skopju 2015.

.

331 skopjeIzdavač Goten iz Skopja u sklopu rezidencijalnog programa „Absolut Modern“ koji podupire TRADUKI  raspisuje konkurs za stipendije za 2015. Zainteresirani autori/-ce i prevoditelji/-ce  iz jugoistočne Evrope (Slovenije, Hrvatske, Srbije, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske i Rumunije) mogu se do 15. februara 2015. javiti na konkurs za četverotjedni boravak u makedonskom glavnom gradu.

Štampa

Promjena scene

.

329 szenenwechselProjektom Szenenwechsel/Promjena scene Fondacija Robert Bosch i Međunarodni institut za teatar – Središnjica u Njemačkoj podupiru međunarodnu suradnju na području dramskih umjetnosti s partnerima iz istočne Evrope i Sjeverne Afrike. U središtu programa je poticanje izrade i razvoja zajedničkog projekta u razdoblju do dvije godine.

Štampa

Stipendija Paul Celan 2015./2016. u Beču

.

325 paul celan ausschreibungInstitut za nauku o čovjeku  (IWM) ponovno je raspisao konkurs za stipendiju Paul Celan za prevoditeljice i prevoditelje. Program podupire prevođenje kanonskih tekstova i suvremenih ključnih djela s područja duhovnih, socijalnih  i kulturnih nauka, s istočnoevropskih i zapadnoevropskih jezika i obrnuto. Rok za prijavu za tromjesečne do šestomjesečne stipendijske boravke u Beču je 28. februar 2014.

traduki partners 2014 d