Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Konkurs za rezidencijalni program u Novom Mestu

.

345 ausschreibungI u slovenskom Novom Mestu odsad postoji rezidencijalni program, koji je pokrenuo izdavač Goga u suradnji s TRADUKI-jem. Za jednomjesečne radne boravke u stanu u središtu Novog Mesta mogu se kandidirati  prozni pisci, liričari, književni prevoditelji, dramatičari i scenaristi iz jugoistočne Evrope (Hrvatske, Srbije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Albanije i Rumunjske).

Štampa

Konkurs „To nije dječja igra!“: radionica za prevoditelje njemačke književnosti za djecu i mlade

.

344 ausschreibungOd 23. do 28. augusta 2015. Fondacija Robert Bosch  i Radna skupina za književnost za mlade, reg.udr. već šesti put poziva na radionicu za prevoditelje za njemačku književnost za djecu i mlade u kući Elsa Brandström u Hamburgu. Petodnevna radionica nudi mogućnost da se petnaestak prevoditelja njemačke književnosti za djecu i mlade upozna s aktualnim kretanjima njemačke književnosti za djecu i mlade i specifičnim prevodilačkim problemima tog žanra.

Štampa

Rezidencijalni program "Pristhina has no river" 2015.

.

336 pristinaU suradnji s TRADUKI-jem i Goethe-Institutom Qendra Multimedia i ove je godine raspisala nekoliko rezidencijalnih stipendija u Prištini. Na natječaj se mogu javiti spisateljice i spisatelji i prevoditelji/-ce  iz jugoistočne Evrope (Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Rumunija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Makedonija) i Njemačke. Natječaj traje do 28. februara 2015.

Štampa

Tirana – IN BETWEEN: rezidencijalne stipendije za 2015.

.

334 from tirana with loveKulturno društvo Poeteka u sklopu rezidencijalnog programa "Tirana – IN BETWEEN" raspisalo je konkurs za rezidencijalne stipendije za 2015. Na konkurs se mogu javiti književnici/-ce i književni prevoditelji/-ce iz Jugoistočne Evrope (Slovenije, Hrvatske, Srbije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Rumunije). Uspješni kandidati pozvani su da borave mjesec dana u Tirani.

Štampa

Konkurs: Novčane potpore za prijevode reprezentativnih djela srpske književnosti

.

332 ministarstvo kultureSrpsko ministarstvo kulture i informisanja  raspisalo je konkurs za potpore prijevodnim projektima u inostranstvu. Potporu će dobiti projekti za prevođenje reprezentativnih djela srpske književnosti: poezije, proze, drame, dječje književnosti (izuzev slikovnica i udžbenika), antologija te tematskih svezaka i teoretskih djela s područja kulture i umjetnosti koja se obraćaju širem čitateljstvu. Prijava na natječaj traje do 31.03.2015.

traduki partners 2014 d