Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Rezidencijalni Program u Beogradu: otvoren konkurs za 2016. godinu

.

389 krokodil smallU sklopu rezidencijalnog programa potpomognutog od TRADUKI-ja „Krokodil – Kuća za pisce“ Udruga Krokodil iz Beograda raspisala je novi natječaj za stipendije u 2016. godini. Spisateljice i spisatelji iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Bugarske, Rumunije i Kosova mogu se do 15. oktobra (new: 22.10.2015) javiti na konkurs za jednomjesečni boravak u glavnom gradu Srbije.

Štampa

Rezidencijalni program u Splitu: konkurs za 2016.

.

383 marulicU saradnji s TRADUKI-jem, Udruga KURS i ove godine nastavlja spisateljski rezidencijalni program u Splitu. Zainteresirane spisateljice i spisatelji, te prevoditeljice/prevoditelji mogu se do 15. oktobra javiti na konkurs za rezidencijalnu stipendiju za 2016. godinu. Tokom četverosedmičnog boravka u Splitu stipendisti se mogu upoznati s književnom i kulturnom scenom, sa društvenim okruženjem u Hrvatskoj te se predstaviti splitskoj publici. Spisateljski rezidencijalni boravak u Splitu podupiru TRADUKI, Ministarstvo kulture Hrvatske, Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija.

Štampa

Konkurs za rezidencijalni boravak za pisce u Vaduzu

.

373 liechtensteinLihtenštajnska Fondacija za kulturu i Ministarstvo vanjskih poslova, obrazovanja i kulture, u saradnji sa književnom mrežom TRADUKI na četverosedmični do osmosedmični radni boravak u Vaduzu, glavnom gradu Liechtensteina, pozivaju albansku autoricu/albanskog autora.

Štampa

Actors of Urban Change 2015-2017.

.

367 robert bosch stiftungNakon pilot faze programa Actors of Urban Change, koja je provedena od jeseni 2013. do ljeta 2015. godine, Fondacija Robert Bosch raspisala je konkurs za drugi krug Programa. Actors of Urban Change podstiče održiv i participativan razvoj grada uz pomoć kulture. Akterima iz kulture, uprave i privrede omogućava se jačanje kompetencija za nadsektorsku saradnju. Lokalnim projektima, savjetodavnim radom koji prati pojedine procese i razmjenom na evropskom nivou sudionici programa u praksi primjenjuju svoje sposobnosti. Program se provodi u saradnji s MitOst, reg. udr. Drugi krug Programa počinje u decembru 2015. i traje do maja 2017. Rok za prijave na konkurs je 13. septembar 2015.

traduki partners 2014 d