Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Stipendija Paul Celan u Beču 2016/2017.

.

256 celan paulInstitut za znanost o ljudima  (IWM) ponovo je raspisao konkurs za Stipendiju Paul Celan za prevoditeljice i prevoditelje. Program podupire prevod kanonskih književnih tekstova i ključnih savremenih djela s područja humanističkih, socijalnih i kulturalnih nauka između istočnoevropskih i zapadnoevropskih jezika ili između dva istočnoevropska jezika. Konkurs za tromjesečne do šestomjesečne stipendijske boravke u Beču traje do 6. marta 2016.

Štampa

Tirana in Between – konkurs za 2016.

.

412 tiranaU suradnji s TRADUKI-jem Udruga Poeteka i sljedeće godine nastavlja Europski rezidencijalni  program za spisateljice i spisatelje te književne prevoditeljice/prevoditelje „Tirana in Between“. Zainteresirani kandidatkinje i kandidati iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Slovenije mogu se do 20. decembra 2015. javiti na konkurs za jednomjesečnu stipendiju u Tirani.

Štampa

Rezidencijalni Program u Beogradu: otvoren konkurs za 2016. godinu

.

389 krokodil smallU sklopu rezidencijalnog programa potpomognutog od TRADUKI-ja „Krokodil – Kuća za pisce“ Udruga Krokodil iz Beograda raspisala je novi natječaj za stipendije u 2016. godini. Spisateljice i spisatelji iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Bugarske, Rumunije i Kosova mogu se do 15. oktobra (new: 22.10.2015) javiti na konkurs za jednomjesečni boravak u glavnom gradu Srbije.

Štampa

Rezidencijalni program u Splitu: konkurs za 2016.

.

383 marulicU saradnji s TRADUKI-jem, Udruga KURS i ove godine nastavlja spisateljski rezidencijalni program u Splitu. Zainteresirane spisateljice i spisatelji, te prevoditeljice/prevoditelji mogu se do 15. oktobra javiti na konkurs za rezidencijalnu stipendiju za 2016. godinu. Tokom četverosedmičnog boravka u Splitu stipendisti se mogu upoznati s književnom i kulturnom scenom, sa društvenim okruženjem u Hrvatskoj te se predstaviti splitskoj publici. Spisateljski rezidencijalni boravak u Splitu podupiru TRADUKI, Ministarstvo kulture Hrvatske, Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija.

traduki partners 2014 d