Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Program spisateljskog rezidencijalnog boravka austrijskog Ministarstva vanjskih poslova u Muzejskoj četvrti (Museumsquartier) u Beču: konkurs za 2019. godinu

.

641 bmeiaAustrijsko Savezno ministarstvo za Evropu, integraciju i vanjske poslove i 2019. godine nastavlja svoj rezidencijalni program za autorice i autore iz Jugoistočne Evrope. S novim konkursom program je proširen i na druge zemlje Centralne i Jugoistočne Evrope. Rezidencijalni program počinje 1. januara 2019. i traje dva mjeseca.

Štampa

Natječaj „Prava pravcata istina– književno prevođenje s mladima“

.

610 echt absolutU sklopu projekta Prava pravcata istina – književno prevođenje s mladima – zajednička inicijativa Književnog kolokvija Berlin i Njemačkog fonda za prevođenje – traži se dvanaest profesionalnih prevoditelja/ica koji se zanimaju za rad s mladima. Cilj je razvoj struktura i edukativnih programa kako bi se mladim ljudima uzrasta iznad dvanaest godina približio jezičko-kreativni proces prevođenja i praktičnim vježbama proširila njihova čitalačka i spisateljska kompetencija. Prijave na natječaj traju do 15.04.2018.

traduki partners 2014 d