Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Raspisan natječaj za nove stipendije „Prishtina has no river 2019“

.

500 pristinaU suradnji s TRADUKI-jem, Qendra Multimedia raspisao je novi konkurs za rezidencijalne stipendije u sklopu programa „Pristhina has no river“. Za četversedmični boravak u Prištini (u rujnu, listopadu ili studenom) mogu se natjecati spisatelji i spisatljice i prevoditelji i prevoditeljice iz Jugoistočne Europe. Stipendija obuhvaća korištenje potpuno opremljenog stana, putne troškove i novčani iznos od 700 eura. Konkurs traje do: 15. marta 2019.

Štampa

Schritte/Koraci - stipendije za 2019. godinu

.

berlin uebersetzerwerkstattI naredne godine Fondacija S. Fischer podupirat će prevoditeljice i prevoditelje njemačke književnosti stipendijama Schritte. Za jednomjesečnu, s 2.000 eura dotiranu rezidencijalnu stipendiju u Literarnom kolokviju Berlin (LCB) mogu se natjecati prevoditelji/ce iz Poljske, Bjelorusije, Ukrajine, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Moldavije, Albanije i Turske.

Štampa

Program spisateljskog rezidencijalnog boravka austrijskog Ministarstva vanjskih poslova u Muzejskoj četvrti (Museumsquartier) u Beču: konkurs za 2019. godinu

.

641 bmeiaAustrijsko Savezno ministarstvo za Evropu, integraciju i vanjske poslove i 2019. godine nastavlja svoj rezidencijalni program za autorice i autore iz Jugoistočne Evrope. S novim konkursom program je proširen i na druge zemlje Centralne i Jugoistočne Evrope. Rezidencijalni program počinje 1. januara 2019. i traje dva mjeseca.

traduki partners 2014 d