Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Rodbina

Mladenovic, Dragana.

mladenovic_rodbinaDvije obitelji predstavljaju različita središta ove lirske zbirke koja se zrcale jedno u drugome. Na jednoj je strani srpska obitelj čiji je moralni sustav uzdrman do srži.  Skrivajući vlastitu krivnju, članovi obitelji obolijevaju od poricanja samih sebe. Za drugu obitelj, bosanske izbjeglice u Amsterdamu, postavlja se pitanje vlastite budućnosti: Kako da se nastavi živjeti nakon proživljenih ubijanja i silovanja? Mogu li se mlađi naraštaji osloboditi mučnog tereta zločina koji su decimirali bližu obitelj?

Rodbina
Dragane Mladenović kao dvojezična zbirka pjesama s naslovom Verwandtschaft objavljena je u biblioteci tradukita poezio kod izdavača Edition Korrespondenzen iz Beča. Sa srpskog na njemački prevela Jelena Dabić (probni ulomak).

Start der Lyrikreihe tradukita poezio

28_tradukitaU suradnji s bečkim izdavačem Edition Korrespondenzen TRADUKI je 2010. započeo  biblioteku poezije tradukita poezio, u kojoj su predstavljeni značajni pjesnici iz Jugoistočne Europe koji su prvi put prevedeni na njemački. Sve zbirke poezije iz te biblioteke dvojezično su izdane, prvorazredno prevedene i pomno uređene.