Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Das Herz zwischen den Zähnen

Lazic, Radmila.

lazic_herzSa šokantnom izravnošću Radmila Lazić iznosi stvari o kojima se obično šuti pa se smatra "jedinom mačkom srpske poezije koja grebe". Stvari neustrašivo zove svojim imenom, pliva protiv struje i krši tabue, pri čemu se ne ustručava u patrijarhalnoj Srbiji govoriti o željama, potrebama i žudnjama žena. Radmila Lazić u liriku unosi potpuno novi ton, pogotovo zato što te pjesme govore izravnim, svakodnevnim, ali ipak poetskim jezikom.

Dvojezični odabir pjesama Das Herz zwischen den Zähnen [Srce među zubima] Radmile Lazić objavljen je kod izdavača Leipziger Literaturverlag. Odabir pjesama i prijevod sa srpskog na njemački potpisuju (probni ulomak) Mirjana Wittmann i Klaus Wittmann.

Start der Lyrikreihe tradukita poezio

28_tradukitaU suradnji s bečkim izdavačem Edition Korrespondenzen TRADUKI je 2010. započeo  biblioteku poezije tradukita poezio, u kojoj su predstavljeni značajni pjesnici iz Jugoistočne Europe koji su prvi put prevedeni na njemački. Sve zbirke poezije iz te biblioteke dvojezično su izdane, prvorazredno prevedene i pomno uređene.