Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Land, das es nicht gibt

Hajdarevic, Hadžem.

hajdarevic_landU rajskoj i brdovitoj Bosni kulture su se sukobljavale stoljećima. Tek kad se sukobi zaoštre, nastane velika gužva i ponovno postane prekasno, Bosna dospijeva u središte pozornosti. Ipak, u razdoblju između ratova odvija se život, između ratova cvate poezija ... Zbirka poezije Hadžema Hajdarevića poziva nas da budnih osjetila  i otvorena srca uronimo u more boja, mirisa i zvukova, kako bismo iskusili život svakog dana, svakog sata, svake sekunde, u svoj njegovoj punini i bogatstvu.

Dvojezična zbirka pjesama Land, das es nicht gibt [Zemlja koje nema] Hadžema Hajdarevića izašla je kod izdavačke kuće Leipziger Literaturverlag. Zbirku (izvadak iz zbirke) prevele su Astrid Philippsen i Cornelia Marks uz sudjelovanje pisca i pjesnika Andréa Schinkela.

Start der Lyrikreihe tradukita poezio

28_tradukitaU suradnji s bečkim izdavačem Edition Korrespondenzen TRADUKI je 2010. započeo  biblioteku poezije tradukita poezio, u kojoj su predstavljeni značajni pjesnici iz Jugoistočne Europe koji su prvi put prevedeni na njemački. Sve zbirke poezije iz te biblioteke dvojezično su izdane, prvorazredno prevedene i pomno uređene.