Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Program spisateljskog rezidencijalnog boravka austrijskog Ministarstva vanjskih poslova u Muzejskoj četvrti (Museumsquartier) u Beču: konkurs za 2019. godinu

.

641 bmeiaAustrijsko Savezno ministarstvo za Evropu, integraciju i vanjske poslove i 2019. godine nastavlja svoj rezidencijalni program za autorice i autore iz Jugoistočne Evrope. S novim konkursom program je proširen i na druge zemlje Centralne i Jugoistočne Evrope. Rezidencijalni program počinje 1. januara 2019. i traje dva mjeseca.

Autorica/autor na raspolaganju ima stan u Muzejskoj četvrti u Beču. Uz to mjesečno  dobivaju 1.050 eura. Prilikom dolaska u Beč Quartier 21 zadržava kauciju od 500 eura, koju vraća pri odlasku.

Na konkurs se mogu javljati zainteresirane autorice i autori iz sljedećih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, s Kosova, iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Slovenije. Kako bi mogli ući na listu za odabir za rezidenciju, autorice/autori treba da predoče objavljena djela na maternjem jeziku, a preduvjet je i da u posljednje tri godine nisu bili na nekoj stipendiji za spisatelje u Beču.

Prijava na konkurs sastoji se od životopisa, popisa objavljenih djela, popisa djela prevedenih na njemački (ako ih ima) i motivacijskog pisma. Dokumenti s nazivom „Writer-in-Residence 2019“ šalju se na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Prijave se već  primaju.

Bewerbungsformular

traduki partners 2014 d