Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Eins im Andern

Schwitter, Monique.

574 schwitter jedno u drugomJedne večeri dok na Googleu traži svoju prvu ljubav umjesto da piše, junakinja romana saznaje da se njezina bivša ljubav bacila s osmog kata kroz prozor prije gotovo pet godina. Šokirana je, koliko tim samoubistvom toliko i činjenicom da joj taj čovjek uopće nije nedostajao. No, sad joj stoji za vratom, možda i više nego dok je bio živ.

Što je to ljubav? Kako to da se može odjednom pojaviti i isto tako otići? Kamo odlazi, kad odlazi? Što je zapravo s njezinom trenutnom ljubavlju? On sjedi u svojoj sobi, provjerava mailove ili gleda televiziju.

Glavna junakinja u romanu Monique Schwitter započinje istraživati povijest svojih ljubavi:o svojoj ljubavnoj biografiji piše na primjeru dvanaest muškaraca, koji s apostolima, poslanicima vjere i ljubavi imaju mnogo više zajedničkog od samog imena. To su gotovo mitske skice muškaraca, koje autorica svojim pisanjem ispunjava ljubavlju, životom i historijom. A kako njena priča odmiče, u prvi plan sve više nadire okvirna priča, njena trenutačna ljubavna situacija, koja polako počinje dominirati radnjom romana.

Roman Eins im Andern Monique Schwitter u hrvatskom prevodu (probni ulomak) Helen Sinković s naslovom Jedno u drugom objavio je izdavač Ocean More iz Zagreba.