Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Džo Frejzer i 49+24 pesme

Valjarevic, Srdan .

462 valjarevic joeFotografski i precizno, komunikativno i bez kiča ili sklonosti metaforama, Srđan Valjarević, koji je postao kultni pjesnik cijelog jednog naraštaja, u ovoj zbirci opisuje svoj život autsajdera koji je sam odabrao. Njegova poezija uspostavlja direktan kontakt s čitaocem i stvara utisak površne fotografije. No, pogledamo li malo bolje, historijski i društveni kontekst, psihološka pozadina i aktuelna srpska pjesnička scena otkrivaju složenije slojeve njegove lirike.

Zbirka Džo Frejzer i 49+24 pesme Srđana Valjarevića, u slovenačkom prevodu (probni ulomak) UrbanaVovka s naslovom Joe Frazier in 49 (+24) pesmi, objavljena je kod izdavača LUD Šerpa iz Ljubljane.

Start der Lyrikreihe tradukita poezio

28_tradukitaU suradnji s bečkim izdavačem Edition Korrespondenzen TRADUKI je 2010. započeo  biblioteku poezije tradukita poezio, u kojoj su predstavljeni značajni pjesnici iz Jugoistočne Europe koji su prvi put prevedeni na njemački. Sve zbirke poezije iz te biblioteke dvojezično su izdane, prvorazredno prevedene i pomno uređene.