Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Isakovski, Igor

isakovski_igor

Igor Isakovski roden je 1970. u Skoplju. Pisac je i  prevodilac. Studirao je opcu i komparativnu književnost u Skoplju i Rodne i kulturalne studije na Srednjoevropskom univerzitetu u Budimpešti. Od 1991. do 2003. radio je kao televizijski i radijski voditelj na razlicitim makedonskim radio-stanicama.  Igor Isakovski je osnivac i voditelj kulturne institucije Blesok, u kojoj kao urednik i webmaster ureduje istoimeni online-casopis. Kao urednik radi i u casopisu nezavisnih makedonskih pisaca Naše pismo. Preveo je mnogobrojna književna djela s engleskog, srpskog, hrvatskog, bosanskog i slovenackog.
Njegova su djela objavljena u SAD-u, Nizozemskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Australiji, Bugarskoj, Madarskoj, Slovackoj, Izraelu, Velikoj Britaniji i Poljskoj. Igor Isakovski umro je 2014. u Skopju.

Start der Lyrikreihe tradukita poezio

28_tradukitaU suradnji s bečkim izdavačem Edition Korrespondenzen TRADUKI je 2010. započeo  biblioteku poezije tradukita poezio, u kojoj su predstavljeni značajni pjesnici iz Jugoistočne Europe koji su prvi put prevedeni na njemački. Sve zbirke poezije iz te biblioteke dvojezično su izdane, prvorazredno prevedene i pomno uređene.