Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Štampa

Ingo Schulze ‒ gostovanje i čitanje u Skopju

.

schulze_ingo
Ingo Schulze
Ingo Schulze će 3. i 4. juna čitati ulomke iz svojih djela u Skopju, Makedoniji. Povod za taj put i čitanje su makedonski prijevodi njegove zbirke pripovjedaka Mobilni i romana Adam i Evelyn objavljenih 2009. i 2010. Organizator čitanja je izdavačka kuća Blesok, u suradnji s Goethe Institutom, uz ljubaznu potporu Njemačko –makedonskog društva te Robert Bosch Fondacije. Zahvaljujući TRADUKIJEVOJ financijskoj potpori Ingo Schulze dosad je preveden na albanski, makedonski i srpski.
Štampa

Duga noć književnosti: Hrvatska

.

fellbach_sommer_2010
Mnogobrojni gosti 8. svibnja došli su u podrum fellbaških vinara da u urone u priče Hrvata o Hrvatskoj. Dva hrvatska i dva njemačko-hrvatska autora u tom su posebnom ambijentu čitali iz svojih djela: Edo Popović, Roman Simić, Jagoda Marinić i Nicol Ljubić.
Štampa

Književne večeri sa Clemensom Meyerom

.

meyer_clemens
© juergen-bauer.com
U povodu objavljivanja knjige "Noć svjetla " na hrvatskom i srpskom zu potporu Goethe Instituta i TRADUKIJA organizirano je više predavanja s Clemensom Meyerom u Splitu, Zagrebu, Sarajevu i Beogradu. Književne večeri s čitanjima vodit će Edo Popović, Latica Bilopavlović, Faruk Šehić, Vladimir Arsenijević i Drinka Gojković.


Termini čitanja:

19.05.2010 - Split, Kinoteka Zlatna Vrata, 18:00 Uhr ( program )
20.05.2010 - Zagreb, Profil Megastore, 20:00 Uhr
22.05.2010 - Sarajevo, Balkan Cafe, 20:00 Uhr ( program )
25.05.2010 - Belgrad, Goethe Institut, 19:30 ( link )

Štampa

Nikola Madžirov gost u Zagrebu

.

madzirov_nikola© Thomas Langdon
Nikola Madžirov, jedan od najistaknutijih makedonskih liričara, 15. aprila 2010. u Zagrebu je čitao pjesme iz svoje zbirke pjesama "Premesten kamen". Predstavljanje knjige održano je u okviru 5. Međunarodnog festivala suvremene poezije.

traduki partners 2014 d